Lammaspaisti
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa paisti auki levyksi. Poista valkoinen kalvo lihan pinnalta. Nuiji mahdollisimman ohueksi. Voit pyytää myös kauppiastasi nuijimaan sen.
- Hiero paistin sisäpinnalle suolaa ja mustapippuria. Yhdistä silputut yrtit. Levitä ensin vuohenjuusto paistin päälle. Ripottele sen päälle yrtit ja murennettu feta.
- Kääri paisti napakalle rullalle ja sido paistilangalla.
- Kuumenna voita pannulla ja ruskista paistikäärö joka puolelta kauniin ruskeaksi. Nosta paisti leivinpaperin päälle ja hiero vielä lisää suolaa pintaan.
- Nosta lammaspaisti voideltuun uunivuokaan ja työnnä lihan lämpömittari rullan paksuimpaan kohtaan. Paista lihaa uunin alatasolla 175 asteessa, kunnes lämpömittari näyttää lihan sisälämpötilaksi 68-70 astetta. Ota liha uunista, kiedo tiukasti folioon ja anna vetäytyä 15-20 minuuttia.
- Leikkaa lammas viipaleiksi. Tarjoa kasvislisäkkeen ja esimerkiksi valkosipulilla maustetun perunamuusin kanssa.