Perinteiseen jauhelihamureketaikinaan saa pienillä konsteilla uusia makuja.
Tuunaa mureketaikina
- Mausta taikina tomaatti-, porkkana- tai muilla kasvijauheilla.
- Sekoita taikinan joukkoon parmesaani- tai sinihomejuustoa.
- Juustoista tulee paljon suolaa, joten vähennä suolan määrää mureketaikinassa.
- Riistasta tehdyn mureketaikinan voi maustaa kuivatuilla tai tuoreilla puolukoilla ja karpaloilla, mustaherukka- tai muulla marjahillolla.
- Lisää mureketaikinaan paistettuja ja hienonnettuja, tai kuivattuja ja murusteltuja sieniä.
- Vanhan ajan lihapullia saat, kun teet mureketaikinan sika-nautajauhelihasta, maustat taikinan reilusti maustepippurilla ja paistat pyörykät pannulla voissa.
- Korvaa korppujauhot raastetulla perunalla, niin saat mureketaikinasta gluteenittoman.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia