
Koristele maksapatee juhlakuntoon laakerinlehdillä ja karpaloilla. Patee sopii myös lahjaksi, kun annat sen kauniissa uunivuoassa.
Maksapatee
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja raasta sipulit. Jauha maksa ja silava sekä sipuli-raaste kaksi kertaa lihamyllyssä. Voit tilata kaupasta myös valmiiksi jauhettua maksaa ja silavaa.
- Hienonna anjovisfileet ja lisää sekaan ruokalusikallinen anjovispurkin lientä. Sekoita yhteen munien, jauhojen, mausteiden ja kerman kanssa. Sekoita kaikki raaka-aineet yhteen. Massaa tulee noin 1,8 litraa.
- Voitele haluamasi mallinen vuoka tai muutama pieni vuoka. Kaada pateemassa vuokaan. Laita korkeareunaiselle uunipellille vettä, jolloin saat vesihauteen. Nosta pateevuoka vesihauteeseen ja kypsennä uunin keskitasolla 150 asteessa noin1,5 tuntia. Peitä vuoka paistamisen loppuvaiheessa foliolla. Jäähdytä.
- Koristelua varten laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Kiehauta 2 desilitraa vettä ja puolikas lihaliemikuutio. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne lihaliemeen. Jäähdytä haaleaksi.
- Kaada liemi pateen päälle vuokaan. Asettele laakerinlehtiä ja karpaloita koristeeksi. Anna vetäytyä jääkaapissa yön yli.
Vinkki! Jos teet pateeta joululahjaksi 400 gramman foliovuokiin, riittää kypsennysajaksi noin tunti. Jos teet pateen isoon, 2 litran keraamiseen vuokaan, kypsennä sitä noin 1,5 tuntia.
Ei voi olla 500g sipulia! Laitoin 2 salottisipulia ja yhden normaalinhyvää tuli. Niin ja sherryä ?