Milloin viimeksi teit itse maksalaatikkoa?

admin on lisännyt 861 reseptiä
Teksti Pirjo Toikkanen Kuva Arto Vuohelainen

Itse valmistettu maksalaatikko on hurjan hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
Keskivaikea

Milloin viimeksi teit itse maksalaatikkoa?

Ainesosat

Vaiheet

Keitä esikypsennettyjä, kokonaisia ohrasuurimoita suolalla maustetussa vedessä noin 35 minuuttia. Ohrasuurimot kannattaa laittaa likoamaan jo edellisenä päivänä.

Kuori ja hienonna sipuli. Pehmennä sipulia mikroaaltouunissa noin minuutti tai kuullota nopeasti pannulla.

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada seos kahteen voideltuun uunivuokaan. Seosta tulee noin 1,8 litraa, joten toisen vuoallisen voit vaikka pakastaa. Kypsennä laatikkoa 175 asteessa vajaat 1,5 tuntia.

Pienissä annosvuoissa ruoka kypsyy noin tunnissa.