
Perinteinen nakkikastike syntyy sipulista ja ruskistetuista nakinpaloista.
Perinteinen nakkikastike
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori nakit tarvittaessa ja leikkaa ne sopiviksi suupaloiksi. Kuori ja silppua sipuli.
- Sulata rasva paistokasarissa ja lisää sekaan sipulisilppu. Paista keskilämmöllä silppua välillä käännellen, kunnes seos on läpikuultavaa. Lisää pannulle nakkipalat ja anna niiden ruskistua.
- Ripottele päälle vehnäjauhot ja ruskista seos hitaasti hyvin sekoittaen.
- Lisää sekaan vesi pienissä erissä koko ajan sekoittaen, ettei seos paakkuunnu. Lisää sekaan hienoksi silputtu lihaliemikuution puolikas.
- Anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia ja mausta tomaattipyreellä, sinapilla, suolalla ja pippurilla. Kuumenna vielä hetki, tarkista maku ja nosta tarjolle.
Vinkki! Vältyt jauhokokkareilta, kun lisää jauhot pannulle siivilän läpi.
Ei jatkoon. Meni kaikki ainekset hukkaan kun tuli niin oksettavan näköistä kastiketta ettei voi kuvitellakaan syövänsä. Sipulit vaan paloivat mutta jauhot eivät ruskistuneet ollenkaan. Selkeästi en osannut, vaikka noudatan ohjeita aivan tarkalleen.
Ohjeessa on yksinkertaisesti liian vähän rasvaa; ilman sitä vehnäjauhot vain palavat. Tätä perinneruokaa tulee syötyä niin harvoin että se kannattaa tehdä kunnolla. 40 grammaa voita, ehdotan. Jauhot voi ruskistaa niin tummiksi kuin uskaltaa, sitten lisätä vesi yhdellä kertaa.
Tämä ohje oli kyllä hyvä ja onnistui heti ekalla kerralla vaikka epäilin, että tuleekohan paakkuista kun jauhot laitetaan nakkien sekaan. Jatkoon 🤗👍