Paahtopaisti maistuu juhlalta ja sopii moneen seuraan.
Perinteinen paahtopaisti
Ainekset
Työvaiheet
- Ota liha huoneenlämpöön 2-3 tuntia ennen ruuanvalmistusta. Lämmitä uuni 125 asteeseen.
- Paista paistiin pannulla kaunis väri voi-öljyseoksessa. Kääntele paistia kahdella puuhaarukalla. Nosta paisti uunivuokaan. Työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan.
- Kypsennä paistia uunin alatasolla, kunnes paistin sisälämpötila on 55 astetta. Tällöin paisti on sisältä vielä punainen. Jos haluat kypsempää lihaa, joka on vielä sisältä roseeta, jatka paistamista, kunnes mittari osoittaa 60 astetta. (Paistoaika on 2 ½-3 tuntia).
- Mausta lihan pinta suolalla ja mustapippurilla. Kääri paisti folioon ja anna tasoittua noin 15 minuuttia. Voit tarjoilla paistin lämpimänä tai kylmänä. Leikkaa poikkisyin ohuiksi viipaleiksi.
Vinkki! Paisti pysyy paistamisen aikana hyvin muodossaan, jos sidot sen puuvillanarulla tai pyydät lihakauppiasta sitomaan paistin valmiiksi.