
Joskus on kiva pysytellä perinteisessä ja tehdä lihapullat mummon tapaan. Nesteenä näissä pullissa käytetään lihalientä ja sipuli kuullotetaan täydellisen läpikuultavaksi. Ohjetta voi muunnella lisäämällä joukkoon kuivamausteita, yrttejä tai sinappia. Lihaliemen tilalla voi käyttää kermaviiliä, maitoa tai jugurttia.
Perinteiset lihapullat
Ainekset
Työvaiheet
- Hienonna sipuli ja kuullota se läpikuultavaksi pienessä määrässä öljyä tai voita. Lisää joukkoon lihaliemi ja anna kiehua muutama minuutti. Kaada sipuli-lihaliemi kulhoon ja anna jäähtyä.
- Lisää joukkoon korppujauho ja mausteet ja anna turvota 5 minuuttia. Jos haluat aivan tasaisen massan, surauta korppujauhoseos sileäksi sauvasekoittimella.
- Sekoita joukkoon kananmuna. Lisää jauheliha ja vaivaa seos tasaiseksi. Massa on sopivaa, kun se alkaa irrota kulhon reunoista.
- Laita taikina jääkaappiin vetäytymään vähintään puoleksi tunniksi.
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Pyörittele lihapullamassasta pyöryköitä ja asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle.
- Paista lihapullia matalassa lämpötilassa kunnes ne ovat kypsiä. Paistoaika riippuu lihapullien koosta: keskikokoiset kypsyvät noin 20 minuutissa.
- Paista pullia lopuksi grillivastuksen alla 225 asteessa kunnes pinta on saanut kunnolla väriä.
Hyvä että on näitä tavallisia, ihan perinteisiä reseptejä, mutta tuo paistolämpö ihmetyttää..teen juuri toisinpäin, kuumaan 225-250c uuniin pullerot, 10min, sitten lämpö 5min pienemmälle (200)..ja lopuksi, kun ottaa uunista, vielä folio päälle. Näin siksi, ettei lihasta karkaa neste.