Pestopossua ja uunikasviksia
Ainekset
Työvaiheet
- Ota porsaanfilee ajoissa huoneenlämpöön. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele filee kauttaaltaan pestolla.
- Pilko kasvikset isohkoiksi paloiksi. Laita kasvikset uunivuokaan. Valuta kasvisten päälle öljyä, yrtit ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita filee kasvisten viereen.
- Työnnä paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Paista kunnes sisälämpötila on 70 astetta. Sekoita kasviksia paistamisen aikana. Anna lihan vetäytyä ennen leikkaamista.
Vinkki! Vaihtele kasviksia sesongin mukaan. Voit tehdä peston myös itse.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia