Peuravorschmack
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna sillifilee. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuumenna voi paistinpannulla ja lisää sipulisilppu ja valkosipulit kuullottumaan pariksi minuutiksi. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää hienonnettu sillifilee. Jatka paistamista, kunnes silli on sulanut jauhelihan joukkoon. Sekoita joukkoon kerma.
- Hienonna seos monitoimikoneen terällä sileäksi soseeksi ja kaada uunivuokaan. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin tunti.
- Tarjoa suolakurkkujen ja punajuurten sekä uuniperunan kanssa lämpimänä tai kylmänä kuin patee.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia