
Ota viime vuoden sienet hyötykäyttöön ennen kuin uusi sesonki alkaa. Jauhelihasta ja sienistä saa herkkuruuan arkeen.
Sienilihapullat ja -kepakot
Ainekset
Työvaiheet
- Ota sienet sulamaan jääkaappiin edellisenä päivänä. Valuta tai pyyhi liha kuivaksi.
- Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja paista sipuleita 2–3 minuuttia. Lisää sienet ja paista, kunnes sienistä irronnut neste haihtuu.
- Sekoita jauhelihan joukkoon murennettu feta, yrtit ja mausteet. Lisää kananmuna ja paistetut sienet. Sekoita massa käsin taikinaksi.
- Muotoile taikinasta lihapullia tai soikeita kepakoita. Paina puinen grillitikku kepakoiden läpi.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita lihapullat ja/tai kepakot uunipellille ja sivele pinta öljyllä. Paista 15–20 minuuttia.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia