Suklainen lammaspata

Jenni - Kodin Kuvalehti on lisännyt 681 reseptiä
Suklaa piiloutuu pataan.
Resepti Riikka Kaila Kuva Anna Huovinen

Valmista lammaspata jo hyvissä ajoin ja lämmitä ennen kuin kannat pöytään. Maku vain paranee!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
3 t
Helppo

Suklainen lammaspata

Ainesosat

Vaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen ruuanvalmistusta.
  2. Kuori ja paloittele sipulit ja porkkanat. Paloittele liha isoiksi kuutioiksi.
  3. Ruskista lihojen pinnat muutamassa erässä voin ja öljyn seoksessa kuumalla paistinpannulla. Siirrä lihat pataan. Kuullota myös kasvikset ja laita pataan.
  4. Lisää tomaattimurska, lihaliemi, punaviini ja mausteet.
  5. Hauduta pataa 150-asteisessa uunissa 2-3 tuntia, kunnes liha on täysin mureaa.
  6. Paloittele suklaa ja lisää pataan. Sekoita niin, että suklaa sulaa liemeen tasaisesti.

Vinkki! Varaa pataan luutonta lihaa 100 g ruokailijaa kohden. Luullista lihaa pitää varata reilusti enemmän, 150-200 g ruokailijaa kohden. Erityisen paljon luuta on kyljessä, jota kannattaa varata tuplamäärä verrattuna luuttomaan lihaan.