
Kun vorschmackin valmistukseen ryhtyy, kannattaa tehdä kerralla suurempi määrä ja pakastaa osa.
Vorschmack
Ainekset
Työvaiheet
- Ruskista jauheliha kuorittujen ja lohkottujen sipulien kanssa.
- Pane ruskistettu liha ja sipulit monitoimi-koneen kulhoon ja lisää sekaan anjovikset. Jauha seos tasaiseksi massaksi.
- Siirrä seos kattilaan. Lisää sekaan vesi, kuoritut ja puserretut valkosipulinkynnet, tomaattipyree sekä mausteet.
- Keitä seosta miedolla lämmöllä pari tuntia. Valmis vorschmack ei ole vetistä. Tarkista lopuksi maku.
- Tarjoa esimerkiksi uuniperunoiden täytteenä smetanan, etikkaan säilöttyjen punajuurten ja rapean salaatin kanssa.
Reseptissä on varmaankin virhe ajassa, pitäisikö haudutusajan olla pari päivää, ei siis pari tuntia? Parissa tunnissa tämä eväs ei ole mitenkään valmista... Olen pitänyt hautumassa 1-2 päivää miedolla lämmöllä ja noin 24 tunnin kohdalla kotitekoisenkin sekoituksen maku ja rakenne alkaa muistuttaa oikeaa vorschmakia. Toki ruoka vaan paranee, jos paistoaika on pidempi. Rapea salaatti kannattaa pitää kaukana oikeasta vorshmakista...