Sulatuksen jälkeen riekkoateria syntyy vauhdilla.
Erämiehen riekko
Ainekset
Työvaiheet
Sulata pakastetut riekot vuorokauden ajan jääkaapissa. Ota kaksi tuntia ennen valmistamista huoneen lämpöön. Irrota lihat luista puukolla ja puhtain sormin. Viipaloi liha.
Kuumenna valurauta- tai vokkipannu. Sulata voi ja ruskista lihapalat samalla käännellen. Siirrä lihat sivuun.
Hienonna sipuli ja kuullota kantarellien kanssa pannulla. Lisää paistetut lihat, kerma, smetana, maustepippuri ja suola. Kuumenna kastike.
Tarjoa keitettyjen perunoiden ja mustaherukkahyytelön kanssa.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia