Resepti Sanna Kekäläinen Kuva Sami Repo
Annoksia
4
Vaikeustaso
Kohtalainen

Broileria saltimbocca

Ainekset

4
kpl
broilerin rintafileitä
suolaa
valkopippuria
8
kpl
parmankinkkuviipaleita
2
rkl
voita
1
rkl
oliiviöljyä
2
dl
kanalientä
tai
2
dl
valkoviiniä
tai
2
dl
marsalaa
salvianlehtiä

Työvaiheet

  1. Nuiji fileet ohuiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Asettele salvianlehtiä fileille, nosta parman- tai palvikinkkuviipaleet päälle ja kiinnitä hammastikuilla. Kuumenna voi-öljyseos pannussa ja paista broilereihin kaunis väri pintaan molemmille puolille.
  2. Lisää viini pannuun ja silppua joukkoon muutama salvian lehti. Anna kiehahtaa ja vähennä lämpö keskilämmölle. Peitä pannu kannella tai foliolla. Jatka hauduttamista noin 10 minuuttia tai kunnes broilerit ovat kypsiä. Voit tarvittaessa lisätä hieman kanalientä tai vettä. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Tarjoa saltimbocca karkean peston ja vihreän salaatin kanssa.


Vinkki! Jos et löydä kaupastasi ilmakuivattua parmankinkkua, voit korvata sen serrano- tai palvikinkulla.

Resepti Kiia Renko Kuva Sami Repo

Kermainen kanakeitto saa lisäpotkua silputusta chilistä.

Annoksia
6
Vaikeustaso
Helppo

Tuure Kilpeläisen kanakeitto

Ainekset

1
sipuli
2
porkkanaa
6
keskikokoista perunaa
3
maustamatonta broilerin rintafileetä
1-1½
tl
curryjauhetta
½-1
sitruunan mehu
2
dl
ruokakermaa
l
vettä
1½-2
rkl
kanafondia tai 2–3 kanaliemikuutiota
Pinnalle
1
dl
persiljasilppua

Työvaiheet

  1. Kuori ja silppua sipuli. Kuori porkkanat ja perunat, paloittele. Uudet perunat voi paloitella kuorineen. Paloittele myös broilerifileet.
  2. Freesaa eli ruskista kevyesti öljyssä sipuli ja broileripalat. Lisää curry. Lisää pannulle hieman öljyä. Freesaa myös porkkanat ja perunat curryn kanssa öljyssä. Laita kaikki aineet isoon kattilaan.
  3. Lisää vettä freesauspannulle, huuhtele pannu ja kaada maustunut vesi kattilaan. Lisää fondia tai liemikuutiot ja sitruunamehua. Lisää lopuksi kerma. Kuumenna keitto ja mausta. Voit lisätä suolaa ja mustapippuria. Koristele keitto persiljasilpulla.
  4. Vinkki! Voit käyttää ruuan sekaan ylijääneen keitetyn riisin perunan lisäksi. Freesausvaiheessa voit laittaa pannulle myös ½ dl kypsentämätöntä riisiä ja lisätä sen myöhemmin keittoon kypsymään. Ruuan maustamiseen sopii myös unkarilainen chilitahna, jonka voi korvata hienoksi silputulla chilillä.

Kommentit (0)

Resepti Kiia Renko Kuva Sami Repo
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Kanaa Panang á la Iiro Rantala

Ainekset

2
rkl
öljyä
1
broilerin rintafilee suikaloituna
1
reilu sipuli
2
dl
cashew- tai maapähkinöitä
2-3
rkl
Panang currytahnaa
1
tlk (400 g)
kookosmaitoa
1
tlk (400 g)
ananasviipaleita
2
rkl
kalakastiketta
1
limetin mehu (kuoren voi raastaa ja tipauttaa curryyn)
2
rkl
hunajaa tai sokeria
korianteria

Työvaiheet

  1. Ruskista broileria ja sipulia 2 minuuttia. Laita pähkinät sekaan, jotta nekin saavat vähän väriä. Lisää currytahna ja sekoita pari minuuttia. Lisää  kokoosmaito ja vähennä lämpöä. Anna kiehua miedolla lämmöllä 15-20minuuttia.
  2. Lisää ananasviipaleet, kalakastike, limetin mehu kuorineen ja hunaja.  Kuumenna kastike. Koristele korianterilla ja tarjoile basmatiriisin kanssa.

Kommentit (0)

Resepti Kiia Renko Kuva Pia Inberg
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Kanaa ja parsakaalia

Ainekset

4
broilerin rintafileetä tai -leikettä1
1
rkl
öljyä
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
1
iso sipuli
½
kanaliemikuutio
dl
tomaatti-vuohenjuusto-ruokakermaa
1
ps (200 g)
pakasteparsakaalin kukintoja
1
ruukku
basilikaa

Työvaiheet

  1. Ruskista broilerit kuumalla pannulla öljyssä molemmin puolin. Nosta hetkeksi syrjään liedeltä ja leikkaa viipaleiksi tai paloiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kuori ja silppua sipuli. Ruskista samalla pannulla kuin broilerit.
  2. Lisää pannulle liemikuutio ja ruokakerma. Anna ruuan hautua kannen alla 10 minuuttia. Lisää pannulle jäiset parsakaalit ja mausta. Kypsennä ruokaa vielä 5-10 minuuttia tai kunnes parsakaalit ovat kypsiä.
  3. Silppua valmiin kastikkeen päälle basilikaa. Tarjoa riisin, pastan tai perunoiden kanssa.

Vinkki! Ruokakerman sijaan voit lisätä pannulle purkillisen (400 g) tomaattimurskaa. Broilerifileet voi korvata suikaleilla. Silloin kypsymisaika on hieman lyhyempi.

Kommentit (1)

Vierailija

Broilerimäärä?

Resepti Sanna Kekäläinen Kuva Arto Vuohelainen
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Vesimeloni-broileribruschetta

Ainekset

2
viipaletta vesimelonia
1
kypsä avokado
2
tl
sitruunamehua
4
reilua viipaletta
maalaisleipää
2
rkl
valkosipulimajoneesia
8
viipaletta
kermajuustoa
4
paistetttua broilerin minuuttipihviä
(suolaa)
rouhittua mustapippuria
Tarjoiluun
vihreää salaattia

Työvaiheet

  1. Viipaloi vesimeloni ja avokado. Pirskottele päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Laita seos hetkeksi sivuun.
  2. Paista maalaisleipiin rapea pinta pannulla öljyssä tai 225-asteisen uunin ylätasolla noin 5 minuuttia. Sivele leiville majoneesia.
  3. Nosta leiville juustopalat, broilerin minuuttipihvit ja vesimeloni-avokadoseos.
  4. Rouhi päälle mustapippuria ja halutessasi suolaa. Tarjoile alku- tai iltapalana vihreän salaatin kera.

Kommentit (0)