
Saltimbocca valmistetaan Italiassa tavallisesti vasikasta ja muualla broilerista. Lihan päälle kieputetaan ilmakuivattua kinkkua ja liha kypsennetään salvian lehdillä maustetussa viinissä.
Broileria saltimbocca
Ainekset
Työvaiheet
- Nuiji fileet ohuiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Asettele salvianlehtiä fileille, nosta parman- tai palvikinkkuviipaleet päälle ja kiinnitä hammastikuilla. Kuumenna voi-öljyseos pannussa ja paista broilereihin kaunis väri pintaan molemmille puolille.
- Lisää viini pannuun ja silppua joukkoon muutama salvian lehti. Anna kiehahtaa ja vähennä lämpö keskilämmölle. Peitä pannu kannella tai foliolla. Jatka hauduttamista noin 10 minuuttia tai kunnes broilerit ovat kypsiä. Voit tarvittaessa lisätä hieman kanalientä tai vettä. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Tarjoa saltimbocca karkean peston ja vihreän salaatin kanssa.
Vinkki! Jos et löydä kaupastasi ilmakuivattua parmankinkkua, voit korvata sen serrano- tai palvikinkulla.
Karkea pesto
- Kuori valkosipulit. Laita ne basilikanlehtien, pinjansiementen ja öljyn kanssa kulhoon. Soseuta karkeaksi sauvasekoittimella. Lisää parmesaani ja sekoita. Lisää tarvittaessa oliiviöljyä.
- Mausta mustapippurilla ja halutessasi suolalla.