Kaalin ja lampaan liitto on täydellinen.
Lammaskaali
Ainekset
Työvaiheet
Kuori sipulit ja porkkanat. Viipaloi ne. Kuutioi pekoni ja kuullota sitä hetki isossa kattilassa.
Lisää joukkoon kasvikset ja jatka paistamista muutama minuutti. Kaada kattilaan kasvisliemi ja lisää laakerinlehdet ja pippurit.
Ota kaalista ohuita suikaleita esimerkiksi juustohöylällä ja lisää ne pataan lampaanlihan kanssa. Anna padan porista, kunnes kaali on pehmeää ja muhevaa.
Mausta valmis pata hunajalla ja tarjoile ruisleivän kanssa.
Aineslistasta puuttuu sitä sun tätä.
Ohjeessa unohtunut mainita, kuinka kauan lampaanliha oikeasti kestää kypsentyä. Siis riittävän pitkä kypsennys takaa murean lihan lammaspadassa. Jos kesäkaalista höylätään pientä ja ohutta silppua, on kaali kypsää hetkessä ja tässä lammaskaalissa tarjolla kovaa ja raakaa lampaanlihaa. Sitäpaitsi mihin sitä kasvislientä tarvitaan? Ei mihinkään.