
Munakoisosta, jauhelihasta ja valkokastikkeesta syntyy kreikkalainen perinneruoka moussaka eli meikäläisittäin musaka.
Musaka
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa pestyt munakoisot ohuiksi renkaiksi. Ripottele pintaan kevyesti suolaa ja itketä muutama minuutti. Pyyhi pisarat.
- Paahda munakoisoja 200 asteisen uunin keskitasolla 5-10 minuuttia. Valuta oliiviöljyä kuumien viipaleiden päälle. Leikkaa tomaatit renkaiksi.
- Valmista lihakastike. Kuullota hienonnettu sipuli paistinpannulla oliiviöljyssä, lisää jauheliha ruskistumaan. Mausta tomaattimurskalla, hienonnetulla valkosipulilla. Lisää mausteet. Hauduta 15 minuuttia.
- Valmista valkokastike. Lisää pinnoitettuun kattilaan maito ja jauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Kun kastike on suurustunut lisää juustoraaste, mausteeksi muskottia sekä suolaa.
- Levitä uunivuokaan kerroksittain viipaleperunoita, jauhelihakastiketta, munakoisoa, tomaattia ja valkokastiketta. Päällimmäiseksi valkokastiketta. Viimeistele pinta juustoraasteella.
- Kypsennä musaka uunin keskiosassa 175 asteessa noin tunnin ajan.