
Valmista lammaspata jo hyvissä ajoin ja lämmitä ennen kuin kannat pöytään. Maku vain paranee!
Suklainen lammaspata
Ainekset
Työvaiheet
- Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen ruuanvalmistusta.
- Kuori ja paloittele sipulit ja porkkanat. Paloittele liha isoiksi kuutioiksi.
- Ruskista lihojen pinnat muutamassa erässä voin ja öljyn seoksessa kuumalla paistinpannulla. Siirrä lihat pataan. Kuullota myös kasvikset ja laita pataan.
- Lisää tomaattimurska, lihaliemi, punaviini ja mausteet.
- Hauduta pataa 150-asteisessa uunissa 2-3 tuntia, kunnes liha on täysin mureaa.
- Paloittele suklaa ja lisää pataan. Sekoita niin, että suklaa sulaa liemeen tasaisesti.
Vinkki! Varaa pataan luutonta lihaa 100 g ruokailijaa kohden. Luullista lihaa pitää varata reilusti enemmän, 150-200 g ruokailijaa kohden. Erityisen paljon luuta on kyljessä, jota kannattaa varata tuplamäärä verrattuna luuttomaan lihaan.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia