
Pehmeitä fenkolirieskoja tulee kerralla pellillinen. Tee niiden kaveriksi makeita mummonkurkkuja. Lehtipersilja, sinapinsiemenet ja piparjuuri antavat ihanan maun.
Peltirieska ja pikkelöidyt kurkut
Ainekset
Työvaiheet
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, siirappi, fenkoli ja grahamjauhot. Lisää vehnäjauhot ja vaivaa taikinaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla muutama minuutti.
- Kumoa taikina leivinpaperin päälle ja ripottele päälle reilusti jauhoja. Kauli taikina leivinpaperiarkin kokoiseksi levyksi. Jos omistat näkkärikaulimen, voit ajella taikinalevyn päältä sillä, jotta peltirieska saa kuvioita pintaansa. Voit myös pistellä levyn haarukalla. Jaa rieska taikinapyörällä tasapaloiksi.
- Anna rieskan kohota liinalla peitettynä noin puoli tuntia.
- Paista 250-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.
- Tarjoa lämpimänä voin tai levitteen ja pikkelöityjen kurkkujen kanssa.
Pikkelöidyt kurkut
- Tee ensin mausteliemi. Mittaa vesi, sokeri, etikka, sinapinsiemenet ja suola kattilaan. Kuori ja viipaloi piparjuuri. Lisää viipaleet liemeen. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen. Nosta liemi liedeltä ja anna jäähtyä kasvisten käsittelyn ajan.
- Pese ja viipaloi kurkut. Saksi lehtipersiljan lehdet ja paloittele ne. Kuori, halkaise ja viipaloi sipuli.
- Nostele ainekset isoon lasipurkkiin. Kaada päälle liemi. Anna marinoitua muutama tunti tai seuraavaan päivään.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.