Sitruunainen lakkahyytelö on herkkua hyvien juustojen kanssa, lettujen kaverina tai ihan vain paahtoleivällä. Kokeile paria teelusikallista maustamaan kalan kastiketta.
Lakka-sitruunahyytelö
Ainekset
Työvaiheet
- Perkaa lakat. Purista sitruunoista 2 dl mehua. Pese ja viipaloi yksi kokonainen sitruuna.
- keitä marjoja ja vettä kattilassa 15 minuuttia. Kuori pinnalle muodostunut vaahto.
- Siivilöi mehu talteen. Valuta marjoja siivilässä niin kauan kuin niistä irtoaa mehua. Älä painele marjoja, jotta mehu pysyy kirkkaana.
- Yhdistä puhtaassa kattilassa lakka- ja sitruunamehu. Sekoita joukkoon sokeri. Kuumenna lientä hiljalleen. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Keitä 10 minuuttia. Sekoita välillä.
- Tee hyytelökoe alla olevan ohjeen mukaan. Jäähdytä hyytelöä kattilassa 20 minuuttia. Purkita se noin 2 dl:n lasitölkkeihin. Laita mukaan sitruunaviipale.
Vinkki! Mausta hyytelö lorauksella lakkalikööriä.
Mikä hyytelökoe?
Tiputa ruokalusikallinen hyytelöä kylmälle lautaselle. Vedä lusikalla lovi hillon keskelle. Jos jälki jää näkyviin, hyytelö on valmista. Jos hillo valuu yhteen, keitä hyytelöä vielä viisi minuuttia.
Ei voi olla että kvitten hilloon laitetaan 1dl kardemummaa!
Itse en tykkää että omenahilloa pilataan lisäämällä siihen mitään muuta pahaa makua.