Mansikka ja salmiakki ovat loistava yhdistelmä hillossakin. Salmiakkihillo antaa potkua vaniljajäätelölle ja letuille. Se sopii jugurtin lisämauksi, kakun täytteeksi tai vaikka lusikalla suoraan suuhun.
Mansikka-salmiakkihillo
Ainekset
Työvaiheet
- Perkaa mansikat. Purista limen mehu.
- Yhdistä kattilassa marjat, limen mehu, salmiakkirouhe, hillosokeri ja vesi. Keitä hiljalleen 10 minuuttia. Kuori pinnalle muodostunut vaahto.
- Purkita hillo kuumana huolellisesti puhdistettuihin, kuumiin lasipurkkeihin. Sulje kansi ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä viileässä.
- Vinkki! Jos haluat salmiakin maun jäävän häivähdykseksi makean mansikan taustalle, käytä turkinpippuria vain puolet tai neljännes ohjeen määrästä.