Yllätys kasvimaalta! Palsternakan makeus sopii loistavasti myös säilöntään.
Palsternakkamarmeladi
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori palsternakat. Raasta ne isolla terällä.
- Kuumenna 2 dl vettä kattilassa. Lisää palsternakkaraaste, sokeri ja kanelitanko. Keitä pienellä lämmöllä 10-15 minuuttia, kunnes palsternakat pehmenevät. Sekoita välillä. Lisää vettä, jos tuntuu, että seos on liian paksua ja uhkaa tarttua kattilan pohjaan.
- Lisää marmeladiin mantelilastut ja kuumenna vielä 5 minuuttia.
- Poista kanelitanko. Kaada marmeladi puhtaisiin tölkkeihin. Säilytä jääkaapissa.
Vinkki! Palsternakkamarmeladi sopii samalle lautaselle kuin savujuusto, savustettu liha ja kala, voimakkaat juustot, suolakeksit, makeat keksit tai pannukakku.
Ei voi olla että kvitten hilloon laitetaan 1dl kardemummaa!
Itse en tykkää että omenahilloa pilataan lisäämällä siihen mitään muuta pahaa makua.