
Viikunahillo on maistuva ruokalahja. Hillon seuraksi sopivat voimakkaat juustot.
Tähtianiksella maustettu viikunahillo
Ainekset
Työvaiheet
- Viipaloi kuivat viikunat kattilaan. Lisää vesi ja anikset. Keitä kunnes vesi haihtuu.
- Pese ja pilko tuoreet viikunat kattilaan, mittaa sekaan mehut ja hillosokeri. Keitä 15 minuuttia.
- Tölkitä hillo puhtaisiin, kuumiin lasipurkkeihin. Jos haluat sileää hilloa, poista tähtianikset ja soseuta hillo sauvasekoittimella.
- Tarjoa hilloa esimerkiksi vanhan goudan, sinihomejuuston sekä pitkään kypsytetyn tawny-portviinin kanssa. Kokeile myös marsalaviiniä mustaleimaisen emmentalin kaverina.
- Hillo säilyy jääkaapissa useita viikkoja.
Ei voi olla että kvitten hilloon laitetaan 1dl kardemummaa!
Itse en tykkää että omenahilloa pilataan lisäämällä siihen mitään muuta pahaa makua.