
Kurkku-lime-korianterisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa kurkku pituussuunnassa neljään osaan. Pilko palat pieniksi kuutioiksi tarjoiluastiaan. Kuori ja silppua sipulit. Sekoita kurkkupalojen joukkoon.
- Pane loput aineksista kattilaan ja kiehauta seos. Nosta kattila liedeltä ja sekoittele, kunnes sokeri on sulanut. Kaada jäähtynyt liemi kurkkujen ja sipulin päälle.
- Saksi tuoretta korianteria salaatin sekaan juuri ennen tarjoilua.
Teksti Marja Samuli, kuva Jukka Rapo
Koska EN PIDÄ öljyjen mausta teen perunasalaatin kastikkeen kermaviilistä.Se on myös hyvää,eikä ole liian "tuhtia" tavaraa.Laitan joukkoon etikkaa,makeaa sinappia,valkopippuri jauhetta,VÄHÄN suolaa ja sokeria.Silppuan joukkoon myös ruohosipulia tai keväämmällä ilmasipulia sekä purjoa jonka olen silpunnut todella pieneksi.Maistelen välillä,pitääkö lisätä etikkaa tai sinappia.Tämä on meidän perheen herkkua.