Resepti Kiia Renko Kuva Pia Inberg
Vaikeustaso
Helppo

Kurkkuraita

Ainekset

§
l
maustamatonta jogurttia
½
tuorekurkku
tl
juustokuminaa
½-1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori kurkku ja raasta raastimen karkealla terällä. Valuta hyvin siivilässä.
  2. Sekoita kurkkuraaste jogurtin kanssa ja mausta makusi mukaan. Lisää mausteita vähitellen ja maistele, jotta viilentävä kastike ei tule liian voimakkaaksi. Nauti curryn kanssa. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Anna Huovinen
Kesäisessä coleslaw-salaatissa maistuu raparperi.
Kesäisessä coleslaw-salaatissa maistuu raparperi.

Nyt ei mene mitään haaskuuseen! Kiehauta raparperit ja käytä kirpeän raikasta raparperia kaalisalaattiin. Keitinvesi kannattaa käyttää raparperitiivisteeseen, josta valmistat kesän ihanimman ruokajuoman.

Annoksia
5
Valmistusaika
20 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperi-coleslaw

Ainekset

500
g
raparperia
1
dl
sokeria
1
dl
vettä
½
(400 g)
varhaiskaali
1
rkl
valkoviinietikkaa
¼
tl
suolaa
Kastike
250
g
turkkilaista jugurttia
¼
tl
mustapippuria myllystä
1-2
vartta (25 g)
kevätsipulia

Työvaiheet

  1. Puhdista ja kuori raparperit tarvittaessa ohuelti. Paloittele raparperit kattilaan. Lisää sokeri ja vesi.
  2. keitä miedolla lämmöllä kannen alla pari minuuttia. Siivilöi raparperien liemi toiseen astiaan ja anna jäähtyä. Käytä liemi juomatiivisteenä. Jäähdytä raparperit siivilässä.
  3. Huuhdo ja leikkaa varhaiskaali juustohöylällä ohuiksi suikaleiksi. Lisää päälle hieman etikkaa ja suolaa. Sekoita.
  4. Anna salaatin tekeytyä puoli tuntia huoneenlämmössä tai pari tuntia jääkaapissa, kunnes etikka on pehmentänyt kaalia. Valuta ylimääräinen liemi pois.
  5. Sekoita jugurtti, pippuri ja valutetut raparperit. Kääntele seos kaalin joukkoon. Kumoa salaatti kulhoon. Viimeistele kevätsipulilla.

 

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Pia Inberg
Tämäkin iloisen kirjava salaatti kävi grillin kautta.
Tämäkin iloisen kirjava salaatti kävi grillin kautta.

Nektariineja, parsaa, retiisejä ja kevätsipulia. Kesän paras salaatti poimitaan grillistä.

Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu salaatti

Ainekset

1
pkt (250 g)
vihreitä parsoja
2
kesäsipulia varsineen
1
nippu
retiisejä
3
nektariinia
1
ps (70 g)
salaattipinaattia
1
rkl
öljyä
Kastike
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
sokeria
1
tl
provencen yrttejä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Päälle
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Huuhdo kasvikset. Napsauta parsoista kuivat kannat pois. Leikkaa sipulit renkaiksi ja hienonna varret. Lohko tai puolita nektariinit. Sivele kasvikset kevyesti öljyllä.
  2. Kypsennä parsoja grilliritilän laidalla epäsuoralla lämmöllä viitisen minuuttia. Kääntele välillä. Nosta ritilälle myös nektariinit ja isot retiisit. Pienet on kypsennettävä parilalla, jotta ne eivät putoa. Grillaa aineksiin kauniit raidat välillä käännellen.
  3. Paista sipulit parilalla. Pyöräytä joukkoon pinaatinlehdet ja paista kevyesti.
  4. Levitä kaikki ainekset isolle vadille.
  5. Sekoita kastikkeen ainekset ja valele salaatti kastikkeella. Viimeistele pippurilla ja sormisuolalla. Tarjoa lämpimänä.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Ninna Lindström
Täytetyt salaattiveneet on tarkoitettu sormin naposteltaviksi.
Täytetyt salaattiveneet on tarkoitettu sormin naposteltaviksi.

Gubbröra eli muna-anjovistahna sopii mainiosti salaatinlehden päällä tarjoiltavaksi. Suolaisia makupaloja on ihana napsia suuhun.

Annoksia
25 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Muna-anjovissalaatti eli gubbröra

Ainekset

2-3
kerää sydänsalaattia
Gubbröra
5
munaa
1
rs (125/79 g)
anjovisfileitä
½
dl
tuoretta tilliä hienonnettuna
½
dl
ruohosipulia hienonnettuna
½
tl
mustapippuria myllystä
Pikamajoneesi
1
dl
rypsiöljyä (huoneenlämpöistä)
1
tl
dijoninsinappia
1
tl
väkiviinaetikkaa
1
keltuainen
1
tl
sokeria
¼
tl
mustapippuria
Päälle
2
hapankorppua
tilliä
ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Keitä munat koviksi. Jäähdytä ne kylmässä vedessä. Kuori ja pilko munat pieniksi kuutioiksi esimerkiksi munaleikkurilla.
  2. Valuta ja paloittele anjovikset. Sekoita munat, anjovikset, tilli ja ruohosipuli keskenään. Mausta pippurilla.
  3. Tee majoneesi. Mittaa huoneenlämpöinen öljy, sinappi ja sitruunamehu sauvasekoittimen kulhoon. Lisää huoneenlämpöinen keltuainen.
  4. Nosta sauvasekoitin ainesten päälle kulhoon ja käynnistä se. Sekoita, kunnes majoneesi on tasaista ja sakeaa. Mausta sokerilla ja pippurilla.
  5. Yhdistä muna-anjovisseos ja majoneesi. Tarkista maku.
  6. Irrottele salaatinlehdet, huuhdo ja kuivaa ne vadille. Lusikoi päälle gubbröraa, murenna pinnalle hapankorppuja ja viimeistele yrteillä. Tarjoa saman tien.

Kommentit (0)

Resepti Riikka Kaila Video Ninna Lindström
Lentävä lautanen -videolla syntyy helppo ja nopea pastasalaatti, joka pelastaa kaikenikäiset kokit nälkäkiukulta.

Pastasalaatti on kesän monitoimiruoka, joka maistuu niin lapsille kuin aikuisille. Taltuta salaatilla lounasnälkä, pakkaa piknikille evääksi tai nauti välipalaksi.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattinen pastasalaatti

Ainekset

4
dl
kuviopastaa
1
l
vettä ja 1 tl suolaa pastan keittämiseen
2
rkl
rypsiöljyä
10
kirsikkatomaattia
6
aurinkokuivattua tomaattia
1
pkt (200 g)
salaatti- tai fetajuustokuutioita
½
dl
auringonkukansiemeniä
1
ruukku
basilikaa
Kastike
½
dl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
ripaus mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää suola ja pasta. Keitä pasta kypsäksi. (Tarkista pastan kypsennysaika pakkauksesta.)
  2. Valuta kypsä pasta lävikössä ja siirrä kulhoon. Sekoita öljy pastan joukkoon.
  3. Huuhtele kirsikkatomaatit ja halkaise ne. Paloittele aurinkokuivatut tomaatit. Siirrä molemmat pastan joukkoon.
  4. Lisää juustokuutiot ja auringonkukansiemenet pastan joukkoon. Nypi basilikanlehdet salaattiin.
  5. Mittaa kastikkeen aineet pieneen kulhoon ja sekoita. Kaada kastike pastasalaatin joukkoon ja sekoittele nostellen kaikkialle salaattiin.

Kommentit (0)