
Marinoitu kaalisalaatti on kiitollinen ruoka, sillä se säilyy jääkaapissa kolme päivää.
Marinoitu kaalisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori porkkanat ja raasta tai suikaloi ne. Ota kaalista ohuita suikaleita esimerkiksi juustohöylällä. Laita porkkana- ja kaalisuikaleet isoon kulhoon.
- Kuori ja hienonna valkosipuli. Laita se kattilaan veden, etikan, sokerin ja mausteiden kanssa. Kiehauta seos ja kaada se öljyn kanssa kaalien joukkoon. Lisää tilli ja sekoita hyvin.
- Anna makujen imeytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
- Kaalisalaatti säilyy noin kolme päivää. Tarjoile liha- tai broileriruokien kanssa. Kaalisalaatti maistuu ihanalta myös hodareiden kumppanina.
Nam! Tämä oli hyvää ja kiva, kun säilyy useamman päivän jääkaapissa.
Tästä tullut kestosuosikki. Tosin laitan ihan pikkaisen vähemmän etikkaa, kuin mitä ohjeessa.