OHJE Kiia Renko KUVA Sami Repo

Venäläisen salaatin sekaan sopivat myös herneet, paprika ja kaviaari.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Venäläinen salaatti eli salat olivier

Ainekset

200
g
ravunpyrstöjä tai katkarapuja
1
prk
pieniä kapriksia
1
kpl
maustekurkkua
1/2
kpl
tuorekurkkua
3
kpl
kovaksikeitettyä kanamunaa
3
kpl
keitettyä perunaa
1
kpl
keitettyä broilerin rintafileetä
1
dl
majoneesia
suolaa

Työvaiheet

  1. Valuta ravunpyrstöt ja kaprikset siivilässä. Kuutioi kurkut pieniksi. Kuori ja paloittele keitetyt kananmunat ja perunat.
  2. Leikkaa rintafileet pieniksi suikaleiksi. Sekoita kaikki aineet yhteen majoneesin kanssa.
  3. Kata alkupalapöytään myös kurkkua, smetanaa ja hunajaa sekä marinoituja valkosipuleita.

Vinkki! Salaattiin voi lisätä myös herneitä, paprikaa, lehtisalaattia ja kaviaaria.

 

Kommentit (1)

Vierailija

Tämä ei todellakaan ole se salaatti miksi sitä kutsutte, väärä resepti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kesähelteillä maistuu kevyt salaatti, jonka ainekset saat vaikka torilta. Saat salaatista vegaanisen vaihtamalla jogurtin kaurafraîcheen ja hunajan vaaleaan siirappiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Torikauppiaan salaatti

Ainekset

1
pieni (300 g)
kukkakaali
1
nippu (250 g)
porkkanoita
1
nippu (200 g)
retiisejä
1
kesäsipuli varsineen
Kastike
200
g
turkkilaista jogurttia
1
rkl
dijoninsinappia
1
rkl
hunajaa
1
rkl
kapriksia

Työvaiheet

  1. Huuhdo kasvikset. Paloittele ne samankokoisiksi haarukkapaloiksi. Retiisit voit halutessasi käyttää kokonaisina. Hienonna sipuli.
  2. Pyöräytä ainekset kulhossa sekaisin.
  3. Vatkaa jogurtti, sinappi, hunaja ja kaprikset keskenään. Valuta kastike kasvisten joukkoon. Viimeistele hienonnetuilla sipulinvarsilla.

Ohje Emilia Kolari Kuva Mikko Hannula

Kommentit (0)

Resepti ja kuva Jenni Rinkinen
Perunasalaatti ei majoneesia kaipaa vaan maku ja kosteus tulevat yrttiöljystä. Sekasyöjät voivat lisätä joukkoon rapeaksi paistettua pekonia.
Perunasalaatti ei majoneesia kaipaa vaan maku ja kosteus tulevat yrttiöljystä. Sekasyöjät voivat lisätä joukkoon rapeaksi paistettua pekonia.

Ronskeiksi paloiksi jätetyt perunat, juuri paahdettu pekoni ja pestosta tutut maut ovat vastustamattomia yhdessä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Pestoperunasalaatti

Ainekset

600–800
g
perunoita
50
g
pinjansiemeniä
1
pkt (140 g)
pekonia
½
dl
oliiviöljyä
1
ruukku basilikaa
100
g
parmesaania

Työvaiheet

  1. Pese perunat ja laita kiehumaan veteen.
  2. Paahda kuivalla pannulla pinjansiemeniä ja siirrä lautaselle jäähtymään.
  3. Lisää pekonit kylmälle pannulle ja anna ruskistua. Nosta paistunut pekoni talouspaperin päälle, ja anna ylimääräisen rasvan imeytyä paperiin. Leikkaa rapea pekoni saksilla pieniksi paloiksi.
  4. Raasta parmesaani.
  5. Tee perunoiden marinadi. Lorauta reilusti oliiviöljyä kulhon pohjalle. Öljy saa maistua salaatissa, joten käytä sellaista, josta pidät.
  6. Hienonna joukkoon ruukullinen tuoretta basilikaa. Myös rucola, lehtipersilja ja korianteri käyvät hyvin.
  7. Siirrä kypsät perunat leikkuulaudalle ja kuori tarvittaessa. Paina perunaa haarukalla, jotta se rikkoutuu. Palat saavat jäädä isoiksi. Laita vielä lämpimät perunapalat yrttiöljyn joukkoon, jotta kastike imeytyy perunaan kunnolla.
  8. Lisää pinjansiemenet, parmesaaniraaste ja hienonnettu pekoni. Nostele ainekset käsin sekaisin. Koristele basilikalla ja rucolalla. 

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Lasse Lecklin
Samassa veneessä! Paahdetut ruusukaalit ja pähkivät vievät kielen.
Samassa veneessä! Paahdetut ruusukaalit ja pähkivät vievät kielen.

Vegaanisessa herkussa ovat joulun maut kohdallaan. Tee jokaiselle ruokailijalle kaksi venettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
30 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruusukaaliveneet

Ainekset

1
pkt (300 g)
ruusukaaleja
2
rkl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
kardemummaa
½
tl
mustapippuria
1
dl
pähkinäsekoitusta
Lisäksi
2
kerää sydänsalaattia (12 lehteä)
Vegaaninen inkiväärimajoneesi
1
dl
soijamaitoa (esim. Alpro Original)
2
tl
dijoninsinappia
2
tl
sitruunamehua
1
dl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
1–2
tl
inkivääritahnaa (Santa Maria)
Kastike
2
rkl
vaaleaa siirappia

Työvaiheet

  1. Huuhdo ruusukaalit. Poista tarvittaessa uloimmat lehdet ja kannat. Halkaise kaalit ja pyöräytä ne öljyn ja mausteiden kanssa kulhossa. Kumoa leivinpaperille pellille. Ripottele päälle pähkinät. Paahda 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Jäähdytä.
  2. Irrota sydänsalaatin lehdet. Huuhdo ja kuivaa ne puhtaan keittiöliinan päällä.
  3. Valmista vegaaninen inkiväärimajoneesi. Varmista, että kaikki ainekset ovat samanlämpöisiä: kylmiä tai huoneenlämpöisiä.
  4. Mittaa soijamaito, sinappi ja sitruunamehu sauvasekoittimen kulhoon. Nosta sauvasekoitin ainesten päälle ja käynnistä se. Lisää samalla öljy joukkoon ohuena nauhana. Sekoita, kunnes majoneesi on sakeaa. Mausta suolalla ja inkivääritahnalla. Maista.
  5. Nosta salaatinlehdet isolle vadille. Lusikoi niihin majoneesia sekä jäähtynyttä ruusukaali-pähkinäseosta. Viimeistele valuttamalla päälle vaaleaa siirappia.
  6. Tarjoa alkuruokien kanssa.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Lasse Lecklin
Punajuuret pikkelöidään joulumausteisessa liemessä. Tuloksena on täydellinen maku ja väri.
Punajuuret pikkelöidään joulumausteisessa liemessä. Tuloksena on täydellinen maku ja väri.

Mieto etikkaisuus, siirappi ja hapokkaat puolukat saavat punajuuret maistumaan kaikkien jouluruokien kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
15 min + 1 t + 2 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Pikkelöidyt puolukka-punajuuret

Ainekset

500
g
pieniä punajuuria
1
punasipuli
1–2
dl
puolukoita (pakaste)
Pikkeliliemi
2
dl
punaviinietikkaa
1
dl
siirappia
1
tl
suolaa
½
tl
kokonaisia mustapippureita
5
kokonaista neilikkaa
2
tähtianista
1
kanelitanko

Työvaiheet

  1. Keitä punajuuret juuri ja juuri kypsiksi. Jäähdytä ne, poista kannat ja irrota kuoret vetäisemällä. Leikkaa isoimmat punajuuret kahtia, käytä pienet kokonaisina.
  2. Kuori ja halkaise punasipuli. Leikkaa se lehdenohuiksi viipaleiksi.
  3. Nostele punajuuret kerroksittain punasipulien ja puolukoiden kanssa litran vetoiseen, kannelliseen lasipurkkiin.
  4. Mittaa punaviinietikka, siirappi ja mausteet kattilaan. Kiehauta sekoittaen ja kaada kuuma liemi kasvisten päälle. Ravistele purkkia. Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin.
  5. Anna punajuurten maustua jääkaapissa 2–3 päivää. Heiluttele välillä purkkia, jotta ainekset maustuvat tasaisesti. Niistä irtoaa säilytyksen aikana lientä.
  6. Tarjoa lisäkkeenä joulupöydässä. Käytä viikon kuluessa.

Kommentit (0)