
Pikkelssimäiset, kirpeänmakeat päärynät voi valmistaa hyvissä ajoin
Kirpeänmakeat päärynät
Ainekset
Työvaiheet
- Pese ja viipaloi sitruuna. Mittaa sokeri, etikka, sitruuna ja mausteet kattilaan. Anna seoksen lämmetä, kunnes sokeri on sulanut liemeen.
- Kuori ja halkaise päärynät. Laita päärynät etikkaliemeen ja keitä keskilämmöllä noin 20 minuuttia tai kunnes päärynät tuntuvat pehmeähköiltä. Nosta päärynät reikäkauhalla purkkiin tai kulhoon.
- Anna liemen kiehahtaa ja keitä kovalla lämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes seos keittyy hieman kasaan. Valmista lientä jää reilu 4 dl. Kaada liemi päärynöiden päälle. Peitä kannella tai kelmulla.
- Nosta päärynät viileään maustumaan vähintään 6 tunniksi. Päärynät maistuvat kinkun ja myös muiden liharuokien, vaikkapa lampaanpaistin kanssa.