Sitruunaisella kastikkeella maustettu lisäke maistuu myös huoneenlämpöisenä salaatin tapaan.
Lämmin sitruuna-parsa-pastalisäke
Ainekset
Työvaiheet
Keitä orzo-pasta kypsäksi kanaliemen, suolan ja kurkuman seoksessa pakkauksen ohjeen mukaan eli 10–12 minuuttia. Siisti pastan kypsyessä parsat ja herneenpalot. Keitä ne reilusti suolalla maustetussa vedessä parin minuutin ajan napakan kypsiksi.
Kumoa vesi pois ja upota kasvikset saman tien kylmään veteen jäähtymään. Näin säilytät kasvisten kauniin vihreän värin. Valuta kypsä pasta ja pane se takaisin kuivaan kattilaan. Valuta parsat ja herneenpalot hyvin ja leikkaa ne sopiviksi suupaloiksi pastan sekaan. Sekoita joukkoon valutetut säilykelinssit. Hienonna kevätsipulit ja lisää ne joukkoon.
Valmista kastike yhdistämällä sitruunanmehu, öljy, murskattu valkosipuli, suola ja pippuri. Lisää kastike sekaan ja kuumenna pastalisuke lämpimäksi koko ajan sekoitellen. Maista ja mausta tarvittaessa lisäämällä sitruunanmehua, suolaa ja mustapippurirouhetta.
Vinkki! Orzo on ison riisinjyvän muotoinen pasta, joka tunnetaan Italiassa myös nimellä risoni.