Perunan ja tuoreen pinaatin yhdistelmä on kuin astetta raikkaampi perunasalaatti.
Papu-pinaatti-perunalisäke
Ainekset
Työvaiheet
Aloita lisäkkeen valmistus jo päivää ennen varsinaista ateriaa. Huuhdo härkäpavut ja laita runsaaseen kylmään veteen likoamaan yöksi.
Keitä uudet perunat kypsiksi. Valuta vesi pois ja nosta jäähtyneenä ja peitettynä viileään yöksi.
Kaada seuraavana päivänä härkäpapujen liotusvesi pois. Huuhdo pavut juoksevan veden alla ja keitä liotettuja härkäpapuja runsaassa, vahvassa kasvisliemessä noin 20 minuuttia tai kunnes pavut ovat pehmeitä. Valuta keitinvesi pois ja jätä sivuun.
Huuhdo mungopavut huolellisesti juoksevassa vedessä ja keitä ne erillisessä kattilassa kasvisliemessä pehmeiksi eli noin 10 minuuttia. Valuta keitinvesi pois. Yhdistä samaan kulhoon valutettujen härkäpapujen kanssa.
Sekoita keskenään marinadin ainekset ja kaada marinadi papuseoksen päälle. Kääntele papuja niin, että marinadi leviää papujen sekaan tasaisesti. Jätä sivuun maustumaan mielellään noin tunniksi.
Siisti, huuhdo ja painele pinaatinlehdet kuiviksi esimerkiksi kahden talouspaperin sisässä.
Paista juuri ennen tarjoilua paloitellut, keitetyt perunat kuumalla pannulla öljyn ja voin seoksessa rapean kullanruskeiksi.
Lisää sekaan maustunut papuseos ja hetken päästä pinaatinlehdet. Kääntele seosta, kunnes se on kauttaaltaan kuumaa. Maista ja mausta suolalla makusi mukaan.