Peruna-siikasnacksit

Käyttäjä9628 on lisännyt 837 reseptiä
Peruna-siikasnacksit ovat Suomi-ruokaa parhaimmillaan.
Resepti Kiia Renko Kuva Pia Inberg

Perunaviipaleesta saa hyvän alustan kalatahnalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6-8 kpl
45 min
Helppo

Peruna-siikasnacksit

Ainesosat

Vaiheet

  1. Pese perunat ja leikkaa 1-2 sentin paksuisiksi viipaleiksi. Huuhdo viipaleet kylmällä vedellä ja kuivaa kevyesti esimerkiksi talouspaperin päällä. Laita perunaviipaleet uunipellille ja valuta päälle öljyä. Ripottele mukaan vähän suolaa ja mustapippuria. Paahda uunissa 15-30 minuuttia viipaleiden paksuudesta riippuen. Älä kypsennä liikaa, sillä peruna saa olla napakkaa.
  2. Kun perunat ovat uunissa, tee täyte. Poista savusiiasta nahka ja ruodot. Laita kalapalat kulhoon. Painele rakenne kevyesti rikki haarukalla. Lisää hienonnettu sipuli, majoneesi, piparjuuritahna ja ruohosipuli. Sekoita hyvin. Lisää lopuksi suolaa, mutta vain varovasti, sillä savukala on valmiiksi melko suolaista. Lisää myös pippuria. Voit raikastaa makua tilkalla sitruunamehua.
  3. Laita jäähtyneet perunat tarjoiluastiaan ja lusikoi savukalamoussea päälle. Koristele krassilla, herneenversolla tai syötävillä kukilla.

Vinkki!

  • Voit valmistaa perunat ja tahnan jo edellisenä päivänä ja sekoittaa ja koristella juhlapäivänä.
  • Voit keventää ohjetta korvaamalla osan majoneesista kermaviilillä.