Unohda hailakka purkkipesto ja survo maukas kastike morttelissa.
Pesto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori valkosipulinkynnet. Murskaa ne karkean suolan kanssa morttelissa.
- Lisää huuhdellut ja talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä kuiviksi painellut basilikanlehdet. Jatka murskaamista. Jos kaikki basilika ei mahdu kerralla mortteliin, lisää lehtiä sitä mukaa, kun edelliset ovat hienontuneet.
- Lisää pinjansiemenet ja jatka murskaamista.
- Lisää hienoksi raastetut juustot ja nuiji ne tahnan joukkoon. Kun kaikki aineet ovat hienontuneet, lisää oliiviöljyä sen verran, että saat pestoon sopivan koostumuksen. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
- Säilytä pesto kannellisessa purkissa jääkaapissa. Pesto on parhaimmillaan juuri valmistettuna, mutta säilyy kylmässä noin viikon.