Viinimarjahyytelö sopii liha-, riista- ja kanaruokien seuraksi.
Viinimarjahyytelö
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna vesi kiehuvaksi isohkossa teräskattilassa (käytä isompaa vesimäärää mustille viinimarjoille) ja lisää peratut marjat.
- Kiehauta marjat ja puristele niitä kattilan reunoja vasten.
- Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 10 minuuttia.
- Siivilöi mehu siivilävaatteen läpi, älä painele marjoja. Voit vaihtoehtoisesti siivilöidä teräsiivilän läpi ja antaa sakan laskeutua.
- Kaada mehu (jota tulee noin 1 litra) takaisin pestyyn kattilaan. Keitä mehua ja sekoita sinä aikana sokeri vähitellen mehun joukkoon. Anna mehun kiehua voimakkaasti noin 20 minuuttia tai, kunnes hyytelö on valmista.
- Tee välillä hyytelökoe: Kaada lusikasta vähän mehua lautaselle. Anna jäähtyä ja vedä mehuun vako lusikalla. Ellei vako umpeudu, hyytelö on valmista.
- Kaada hyytelö pieniin, puhtaisiin sekä kuumiin purkkeihin ja sulje kannet. Katso purkkien desinfiointi edellisten ohjeiden vinkeistä. Säilytä hyytelö kylmässä. Tarjoa hyytelöä liha-, riista- ja kanaruokien kanssa.
Vinkki! Mausta hyytelö halutessasi esim. konjakilla, ginillä, serryllä tai madeiralla. Lisää alkoholi valmiiseen hyytelöön ennen purkitusta. Litralle hyytelöä riittää 2-3 rkl. Voit valmistaa samalla ohjeella myös mustaviinimarjahyytelön.