
Tuoreet yrtit ja valkosipulisilppu piristävät mietoa kotijuustoa.
Yrtti-valkosipulipiimäjuusto
Ainekset
Työvaiheet
- Ota piimä huoneenlämpöön jo edellisenä päivänä, jolloin se juoksettaa maidon paremmin.
- Kuumenna maito isossa kattilassa kiehuvaksi koko ajan sekoitellen. Vatkaa samaan aikaan huoneenlämpöiset munat piimän joukkoon kulhossa.
- Sekoita piimä-munaseos varovasti kuumaan maitoon. Kuumenna uudelleen kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen.
- Nosta kattila liedeltä. Anna juustomassan erottua kannen alla noin 20-30 minuuttia. Älä enää sekoita.
- Vuoraa pyöreä siivilä kastellulla sideharsokankaalla. Nostele reikäkauhalla juustomassa siivilään.
- Sekoita suola, hienonnetut yrtit ja valkosipuli varovasti massan joukkoon. Nosta päälle kevyt paino ja anna valua jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Kumoa juusto tarjolle. Koristele muutamalla yrtinlehdellä.