Ohje Kiia Renko Kuva Reetta Pasanen

Täyte syntyy käden käänteessä ja perunat muhivat uunissa itsekseen. Helpon ja herkullisen täytteen voi valmistaa myös eilen tähteeksi jääneestä kalasta.

Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Lohitäytteiset uuniperunat ovat ihana klassikko

Ainekset

6
kpl
jauhoista perunaa
Lohitäyte
350
g
kypsää uunilohta
200
g
ranskankermaa tai kermaviiliä
2
rkl
majoneesia
2
rkl
kurkku- tai kurpitsasalaattia
3
rkl
sipulisilppua tai ruohosipulia
1.5
rkl
sitruunamehua
2
rkl
tillisilppua
sitruunapippuria

Työvaiheet

Pistele puhtaisiin perunoihin haarukalla reikiä.

Kääri perunat yksitellen folioon.

Kypsennä perunoita 200 asteessa uunin keskitasolla 60–80 minuuttia, perunan koon mukaan.

Perkaa uunilohesta ruodot.

Sekoita kaikki täyteaineet yhteen.

Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa.

Leikkaa perunan päälle ristiiilto, painele perunaa auki ja täytä viilto lohitäytteellä.

Vinkki! Voit käyttää täytteseen myös ylijääneen tuorejuuston, purkin pohjalta pienet kaprikset sekä aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit silputtuina.