Resepti Outi Väisänen Kuva Anna Huovinen

Onko parempaa kuin uunituore croissant? Kyllä, mantelicroissant, joka tehdään päivän vanhoista voisarvista.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Mantelicroissantit

Ainekset

4
(päivän vanhaa) croissantia
1
dl
maitoa
2
rkl
mantelilastuja
1
rkl
tomusokeria
Mantelimassa
1
dl
mantelijauhetta
1
dl
tomusokeria
1
muna
50
g
huoneenlämpöistä voita
5
5 tippaa karvasmanteliaromia tai ½ tl vanilja-aromia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita mantelimassan ainekset keskenään.
  2. Kaada maito kulhoon. Leikkaa croissantit lähes halki ja kasta nopeasti maidossa. Laita croissantit uunipellille leivinpaperin päälle.
  3. Levitä vähän yli puolet mantelimassasta croissantien sisään ja paina croissantit litistyksiin. Levitä loput massasta päälle. Ripottele mantelilastuja pinnalle.
  4. Kypsennä croissanteja uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pinta saa hieman väriä. Ripottele tomusokeria koristeeksi ja tarjoa lämpimänä.

Kommentit (0)

Resepti Kodin Kuvalehti Kuva Arto Vuohelainen
Aitojen kukkien koristama vaniljakakku lupaa makeaa mahan täydeltä: täytteessä maistuvat sitruuna, suklaa ja vanilja.
Aitojen kukkien koristama vaniljakakku lupaa makeaa mahan täydeltä: täytteessä maistuvat sitruuna, suklaa ja vanilja.

Valitse juhlapöydän keskipisteeksi täyteläinen suklaakakku, liukuvärjätty marenkiunelma tai vadelmalta maistuva peruskakku. Paras täytekakku on mehevä, kauniisti kuorrutettu ja sopivan makea.

Lasin mitalla

Sokerikakkupohjan vanha perusohje on: lasi munia ja 3/4 dl sokeria vaahdotetaan. Lisätään lasi vehnäjauhoja ja 1 tl leivinjauhetta.

Muna-sokerivaahto on tarpeeksi kuohkeaa, kun vatkaimella piirretty kuvio jää hetkeksi vaahdon pinnalle.

Kypsennä kakku uunin...

Kommentit (0)

Teksti Noora Mattila Resepti ja Kuva Sini Visa
Suklaamunat maistuvat pääsiäisen jälkeenkin.
Suklaamunat maistuvat pääsiäisen jälkeenkin.

Kinuskikissa-bloggari Sini Visa kertoi Kodin Kuvalehdessä päivästään ja antoi meille herkullisen minttu-suklaakakun ohjeen.

Vaikeustaso
Helppo

Kinuskikissan ohje: Keväinen minttu-suklaakakku

Ainekset

225
g
voita tai margariinia
dl
sokeria
3
munaa
5
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
4
rkl
kaakaojauhetta
2
dl
kevytmaitoa
ps (à 140 g)
Mini-Pätkiksiä
Pinnalle
tomusokeria
Koristelu
pieniä suklaamunia
keltaisia Candy melts -nappeja (tai valkosuklaata)
vihreitä nonparelleja

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Leikkaa Pätkikset rouheeksi ja lisää rouhe taikinaan.
  2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (tässä 2,4 litraa, mutta 2 litran vuokakin käy).
  3. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Kumoa ja jäähdytä.
  4. Poista suklaamunien ympäriltä foliokääre. Laita Candy meltsit pieneen pakastuspussiin ja sulje huolellisesti. Laske astiaan niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee. Upota pussi veteen, kunnes napit ovat sulaneet. Leikkaa pussin kulmaan pieni aukko ja pursota karkkisulaa suklaamunien pinnalle. Ripottele päälle nonparelleja. Laita suklaamunat koristelun jälkeen pystyyn munakuppeihin tai foliosta muotoiltuihin alustoihin. Nosta jääkaappiin noin puoleksi tunniksi jähmettymään.
  5. Siivilöi kakun pinnalle tomusokeria ja laita suklaamunia renkaan sisään ja kakun ympärille.

Kommentit (0)

Resepti Perttu Jokinen Kuva Pia Inberg
Annoksia
10
Vaikeustaso
Helppo

Raparperi-frangipane (mantelikakku)

Ainekset

vajaa 3
dl
sokeria
250
g
voita
6
dl
mantelijauhoja
4
munaa
2
rkl
maizena-maissitärkkelystä (tai vehnäjauhoja)
dl
tuoretta raparperia pieninä kuutioina

Työvaiheet

  1. Vatkaa sokeri ja voi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää mantelijauhot joukkoon. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää 2 rkl maizenaa tai vehnäjauhoja sitomaan taikinaa.
  2. Kuutioi raparperit ja lisää ne taikinaan. Laita 24–26-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 180 asteessa 30–40 minuuttia, kunnes kakku on kullanruskea.
  3. Koristele tomusokerilla ja tuoreilla mansikoilla juuri ennen tarjoilua.

Vinkki! Leivo kakku juhlia edeltävänä päivänä, jotta se saa vetäytyä kunnolla.

Kommentit (0)

Resepti Kiia Renko Kuva Arto Vuohelainen
Kahvikakun voi tarjoilla kerman tai jäätelön kanssa.
Kahvikakun voi tarjoilla kerman tai jäätelön kanssa.

Kuivakakusta saat mehevämmän lisäämällä siihen maustamatonta jugurttia. Kakusta saa suklaisen, kun korvaat osan vehnäjauhosta kaakaojauheella.

Annoksia
10-12
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Jugurttikakku

Ainekset

3
munaa
3
dl
sokeria
150
g
voita tai margariinia
1
dl
makeaa omenasosetta tai muussattua banaania
2
tl
kardemummaa
4
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
soodaa
2
dl
maustamatonta- tai turkkilaista jugurttia
1
sitruunan mehu

Työvaiheet

  1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sulata rasva ja yhdistä omenasoseen tai banaanin kanssa. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilän läpi vaahtoon. Lisää lopuksi varovasti käännellen hedelmä-rasvaseos ja jogurtti.
  2. Kaada taikina noin 1,5 litran vetoiseen vetoiseen, voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 45–50 minuuttia. Jäähdytä hyvin ennen tarjoilua.

Vinkki! Voit korvata 1 dl vehnäjauhoja tummalla kaakaojauheella. Jos muussaat kakkuun banaania, lisää taikinaan loppuvaiheessa pari desiä puolen sentin kokoisia suklaapaloja.

Kommentit (0)