
Nämä keksit ovat superhelpot valmistaa, eikä niihin tule lainkaan vehnäjauhoja.
Jauhottomat suklaakeksit
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa sokeri, vaniljasokeri ja kaakaojauhe leivontakulhoon. Sekoita huolellisesti lusikalla.
- Erottele munanvalkuaiset.
- Kumoa valkuaiset sokeri-kaakaoseoksen joukkoon ja sekoita isolla lusikalla tasaiseksi massaksi.
- Mittaa suklaahiput tai -murska taikinan joukkoon ja sekoita.
- Voitele leivinpaperi voipalalla, sillä keksit tarttuvat muuten helposti alustaan.
- Nostele lusikalla löysähköstä taikinasta pellille pieniä kekoja. Koska ne leviävät paistettaessa paljon, taikina on parasta paistaa 2–3 erässä.
- Paista keksit 175-asteisessa uunissa 8–9 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä hyvin ennen irrotusta.
Vinkki! Keksien kuuluu jäädä hieman tahmeiksi. Tarjoa ne vaniljajäätelön kanssa.
Sokerista puuttuu merkintä onko kyseessä desi, teelusikka vai..?
Hei, kiitos tarkennuksesta. Sokeria tulee 2,75 dl.
Terveisin Jenni KK:n toimituksesta