
Banaani ja mustikat takaavat, että tämä mukikakku pysyy kosteana. Kypsennä yksi muki kerrallaan.
Mustikkamukikakku
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata margariini mikrossa. Anna jäähtyä.
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Kuori ja soseuta banaani haarukalla.
- Sekoita rasvan joukkoon kuivat aineet, banaani, mantelimaito ja mustikat.
- Jaa taikina kahteen mukiin, joiden vetoisuus on 1½–2 dl. Pienemmän mukin kakku täyttää piripintaan, ja isommassa mukissa mikro säästyy helpommin roiskeilta.
- Kypsennä mikrossa yksi kakku kerrallaan täydellä teholla 1½–2 minuuttia, kunnes kakku kohoaa ja pinta kypsyy. Anna vetäytyä 5 minuuttia, jotta sisus kiinteytyy. Viimeistele mustikoilla ja banaanisiivuilla.