Mustikkamukikakku

Jenni - Kodin Kuvalehti on lisännyt 681 reseptiä
Vartissa valmista! Vaikeinta on odottaa, että kakku hieman jäähtyy.
Resepti Emilia Kolari Kuva Pia Inberg

Banaani ja mustikat takaavat, että tämä mukikakku pysyy kosteana. Kypsennä yksi muki kerrallaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2
15 min
Helppo

Mustikkamukikakku

Ainesosat

Vaiheet

  1. Sulata margariini mikrossa. Anna jäähtyä.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kuori ja soseuta banaani haarukalla.
  3. Sekoita rasvan joukkoon kuivat aineet, banaani, mantelimaito ja mustikat.
  4. Jaa taikina kahteen mukiin, joiden vetoisuus on 1½–2 dl. Pienemmän mukin kakku täyttää piripintaan, ja isommassa mukissa mikro säästyy helpommin roiskeilta.
  5. Kypsennä mikrossa yksi kakku kerrallaan täydellä teholla 1½–2 minuuttia, kunnes kakku kohoaa ja pinta kypsyy. Anna vetäytyä 5 minuuttia, jotta sisus kiinteytyy. Viimeistele mustikoilla ja banaanisiivuilla.