
Amerikkalaiseen kurpitsapiirakkaan sopii hyvin keltainen halloween-kurpitsa. Piirakan kanssa maistuu kanelilla ja sokerilla maustettu kermavaahto.
Amerikkalainen kurpitsapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista taikina nyppimällä jauhot, sokeri ja kaneli voin joukkoon. Lisää vesi ja vaivaa nopeasti kiinteäksi taikinaksi.
- Kauli ja levitä valmis taikina halkaisijaltaan 22-senttisen vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka hetkeksi pakastimeen tai jääkaappiin.
- Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Lohko kurpitsa neljän sentin kuutioiksi. Kypsennä höyryttämällä noin 25 minuuttia.
- Valuta kypsistä kurpitsoista neste siivilässä ja soseuta.
- Pistele piirakkapohjaa haarukalla ja esipaista pohjaa 200 asteessa uunin alatasolla 10 minuuttia.
- Valmista sillä aikaa täyte. Vatkaa munat ja keltuainen. Lisää sokeri, mausteet, kurpitsasose ja kerma.
- Kaada kurpitsaseos vuokaan oihjan päälle ja paista 175 asteessa uunin alatasolla 30–40 minuuttia. Anna piirakan vetäytyä ja hyytyä uunista ottamisen jälkeen.
- Tarjoile sitruunalla ja sokerilla maustetun kermaviilikastikkeen kera.
Vinkki! Piirakan kanssa maistuu myös kanelilla ja sokerilla maustettu kermavaahto.