
Vaaleat piparit saavat täytteeksi appelsiinimarmeladia. Tee herkullisiin pipareihin suloiset tähdenmuotoiset kurkistusaukot. Minipiparit voi koristella vaikkapa nonparelleilla.
Appelsiini-inkiväärikeksit
Ainekset
Työvaiheet
- Vatkaa sähkövatkaimella pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna samalla sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne nopeasti voi-sokeriseokseen.
- Nosta taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi kovettumaan.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Ota pieni pala taikinaa kerrallaan jauhotetulle leivontapöydälle. Kauli palasta 5 mm paksu levy.
- Paina pyöreällä muotilla tai juomalasilla taikinasta keksejä. Paista keksejä uunin keskitasolla noin 5 minuuttia. Paina pienellä muotilla joka toisen pikkuleivän keskeltä pois pikku pipari, kun keksit ovat vielä kuumia ja pehmeitä. Anna pikkuleipien jäähtyä ja kovettua.
- Levitä hilloa keksin alapinnalle. Paina kansi päälle. Koristele minipikkuleivät nonparelleilla.
Vinkki! Täytä osa kekseistä viikunamarmeladilla.
Taas kerran tämä sama virhe!
Miksi pikkuleipiä sanotaan kekseiksi? Keksi on teollisesti tehty ja itse tehty on pikkuleipä.
Nämä ovat Appelsiini-inkivääripikkuleipiä.
Kaupasta saa Marie, Domino ym.keksejä!!
Kannattaa kyllä tehdä niin päin, että tekee päälipaloihin jo ennen paistoa pienellä muotilla reikä. Keksit ovat niin rapeita, että menevät rikki, kun paistamisen jälkeen yrittää niihin kuviota.