Voit tehdä myös aprikoosilta tai sitruunalta maistuvan piirakan samalla ohjeella.
Appelsiinipiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Voitele pitkulaisen tai pyöreän, 24-senttisen, irtopohjavuoan reunat. Leikkaa pohjalle leivinpaperi. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Nypi pohja-aineet nopeasti taikinaksi ja raasta pestyn appelsiinin kuori taikinaan. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Peitä reunat foliosuikaleilla ja pistele pohjaan reikiä haarukalla. Esipaista pohjaa 175 asteessa uunin alatasolla 10–15 minuuttia. Nosta uunista ja irrota foliot.
- Lusikoi ricotta siivilään ja valuta hyvin. Painele vähän. Raasta täytteeseen appelsiinin kuorta. Sekoita ricotta, sokeri, munat, appelsiinin kuoren raaste ja likööri tai mehu tasaiseksi massaksi. Levitä marmeladi esipaistetun pohjan päälle ja sen päälle ricottaseos.
- Paista uunin keskitasolla noin 20–30 minuuttia. Jäähdytä ja siivilöi pinnalle tomusokeria. Tarjoa kanelilla ja sokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.
Vinkki! Voit korvata appelsiinimarmeladin aprikoosimarmeladilla tai sitruunatahnalla eli lemon curdilla.