
Appelsiininkuorella maustettu tosca mehevöittää pullan.
Aprikoosi-appelsiinitoscakierteet
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita kädenlämpöiseksi lämmitettyyn maitoon murennettu hiiva.
- Lisää sokerit, suola ja muna.
- Alusta jauhot hyvin maitoseokseen ja lisää loppuvaiheessa sulatettu margariini.
- Peitä taikina liinalla ja kohota vedottomassa paikassa puolisen tuntia.
- Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja kauli taikinasta ohuehko, suorakaiteen muotoinen levy.
- Levitä aprikoosihillo puoleen väliin taikinalevyä ja aloita rullan kääriminen pidemmästä, hillollisesta päästä. Kääri taikinasta tiukahko rulla ja leikkaa se noin 25 viipaleeksi.
- Pane kierteet leikkauspinta ylöspäin pellille paperisiin pullavuokiin ja kohota noin 10 minuuttia. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 5 minuuttia.
- Valmista sillä aikaa tosca-päällyste. Kiehauta kattilassa kaikki toscan ainekset. Ota pullapelti uunista ja jaa seos tasan puolikypsien kierrepullien päälle.
- Paista pullia vielä keskitasolla noin 8 minuuttia tai kunnes kuorrute on saanut kauniin kullanruskean värin.