Aprikoosi-pähkinäpullat
Ainekset
Työvaiheet
- Liuota hiiva, suola kardemumma ja sokeri kädenlämpöiseen maitoon. Kuivahiiva vaatii kuuman nesteen.
- Lisää jauhot vähän kerrallaann hyvin vaivaten.
- Lisää tuorejuusto ja rasva myös vähän kerrallaan. Taikina on valmis, kun se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja kauli kumpikin pala pitkuliaisiksi levyiksi.
- Levitä pehmeää tuorejuustoa levyille, sen päälle ohut kerros pehmeää rasvaa. Levitä päällimmäiseksi kerrokseksi appelsiinihilloa ja ripottele halutessasi päälle vielä pähkinärouhetta.
- Kierrä levyt napakalle rullalle. Leikkaa rullasta noin kolmen sentin paksuisia paloja ja nosta palat paperisiin pullavuokiin. Kohota liinan alla. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria.
- Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia.
Vinkki! Jätä 4-5 senttiä taikinalevyn alareunasta ilman hilloa. Jos hilloa on koko levyllä, valuu se rullausvaiheessa reilusti yli.
Pitääkö täytteeksi siis levittää SEKÄ tuorejuustoa ETTÄ margariinia, vaikka raaka-aineluettelossa puhutaan vain jommastakummasta? Jos laitetaan molempia, paljonko kumpaakin tarvitaan?