
Pellillisestä raikkaita ruutuja saa nopeasti tarjottavaa isollekin porukalle.
Aprikoosi-rahkaruudut
Ainekset
Työvaiheet
- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet, lisää ne siivilän läpi muna-sokerivaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada ja levitä taikina leivinpaperoidulle reunalliselle uunipellille.
- Paista kakkulevyä 200 asteessa noin seitsemän minuuttia. Anna levyn jäähtyä.
- Laita liivatelehdet likoamaan reiluun määrään kylmää vettä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon rahka, sokeri ja vanilja.
- Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Nosta liivatelehdet vedestä ja puristele kuiviksi. Liuota ne kuumaan sitruunamehuun. Anna liivateliemen jäähtyä hetki.
- Kaada liivateseos ohuena nauhana kerma-rahkaan samalla voimakkaasti sekoittaen.
- Sivele sitruunatahna kakkulevylle. Levitä rahkatäyte sitruunatahnan päälle.
- Anna täytteen jähmettyä noin tunnin jääkaapissa.
- Valuta aprikoosit ja asettele täytteen päälle pyöreä puoli ylöspäin.
- Leikkaa torttu ruuduiksi.