
Lähes jokaisen keittiöstä löytyy banaania, maitoa ja kanelia. Paljon muuta ei tarvitakaan, kun maistuvien muffinien ainekset ovat koossa. Pehmeä sulatejuustokuorrutus viimeistelee herkkuhetken.
Banaani-kanelimuffinit
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata ja jäähdytä rasva ja kaada se kulhoon. Sekoita joukkoon munat, maito ja sokeri. Lisää seokseen soseutettu banaani. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinanesteen joukkoon.
- Kaada taikinaa paperisiin, tukeviin muffinivuokiin tai voideltuihin muffinipellin koloihin niin, että taikinaa on 2/3 vuoan tilavuudesta. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 25 minuuttia. Jäähdytä.
- Sekoita sulatejuusto ja tomusokeri tasaiseksi seokseksi. Levitä kuorrutusta lämpimien muffinien pinnalle, niin että juusto hieman sulaa ja jähmettyy tasaiseksi. Koristele ripauksella kanelia.