14:29 | 26.5.2015
Banoffee
Banoffee-leivokset ovat makeita kuin toffeekarkit. Nopeuta leipomista käyttämällä valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa.
Banaani-toffeepiirasta on väitetty maailman parhaaksi jälkiruuaksi. Alla on rapea keksipohja, täytteessä maistuvat herkullinen toffee ja päällisen kruunaavat kermavaahto ja banaaniviipaleet.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
1 pellillinen
3 t maidon keittäminen + 45 min
Keskivaikea
Banoffee
Ainesosat
Vaiheet
- Keitä maitosäilykepurkkeja kiehuvassa vedessä noin 2½–3 tuntia niin, että vesi peittää peltipurkit koko ajan. Nappaa irtoavat etiketit kattilasta, silläetiketin liima pilaa helposti kattilan.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi ja paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.
- Sulata voi mikrossa tai kattilassa. Yhdistä sulanut voi ja maito.
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhot muna-sokerivaahtoon vuorotellen voi-maitoseoksen kanssa. Kaada taikina uunipellille, joka on vuorattu leivinpaperilla.
- Paista leivospohjaa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä. Levitä maidosta keitetty toffee pohjalle.
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita mascarponeen. Levitä toffeen päälle. Lado päälle viipaloidut banaanit ja koristele valkosuklaalastuilla.
- Leikkaa pellillinen leivosruuduiksi.