Banoffee

KK:n toimitus on lisännyt 428 reseptiä
Banoffee-leivokset ovat makeita kuin toffeekarkit. Nopeuta leipomista käyttämällä valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa.
Resepti Kaisa Nieminen Kuva Sami Repo

Banaani-toffeepiirasta on väitetty maailman parhaaksi jälkiruuaksi. Alla on rapea keksipohja, täytteessä maistuvat herkullinen toffee ja päällisen kruunaavat kermavaahto ja banaaniviipaleet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
1 pellillinen
3 t maidon keittäminen + 45 min
Keskivaikea

Banoffee

Ainesosat

Vaiheet

  1. Keitä maitosäilykepurkkeja kiehuvassa vedessä noin 2½–3 tuntia niin, että vesi peittää peltipurkit koko ajan. Nappaa irtoavat etiketit kattilasta, silläetiketin liima pilaa helposti kattilan.
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi ja paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.
  3. Sulata voi mikrossa tai kattilassa. Yhdistä sulanut voi ja maito.
  4. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhot muna-sokerivaahtoon vuorotellen voi-maitoseoksen kanssa. Kaada taikina uunipellille, joka on vuorattu leivinpaperilla.
  5. Paista leivospohjaa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä. Levitä maidosta keitetty toffee pohjalle.
  6. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita mascarponeen. Levitä toffeen päälle. Lado päälle viipaloidut banaanit ja koristele valkosuklaalastuilla.
  7. Leikkaa pellillinen leivosruuduiksi.