
Kun bataatti piiloutuu brownie-taikinaan, syntyy samettisen hienostunut suklaaleivos.
Bataatti-browniet
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori, pilko ja keitä bataatit kattilassa pehmeiksi. Soseuta lohkot sauvasekoittajalla sileäksi.
- Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele vuoka (25 x 25 cm) tai vuoraa se leivinpaperilla.
- Sulata suklaa ja voi mikrossa tai kattilassa vesihauteessa. Sekoita joukkoon kaakaojauhe. Jätä odottamaan.
- Sekoita öljy, sokeri, siirappi, vanilja, kaneli, suola, munat ja keltuaiset kulhossa käsivatkaimella.
- Lisää jauhot. Sekoita joukkoon jäähtynyt bataattisose ja suklaaseos. Kaada vuokaan. Tasoita pinta ja paista uunissa 30 minuuttia. Älä paista liikaa, sillä kakku on parasta sisältä kosteana.
- Sulata kuorrutuksen suklaa mikrossa. Jäähdytä hieman. Lisää tuorejuusto. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta ja sekoita suklaaseokseen.
- Levitä kuorrutus jäähtyneelle pohjalle. Leikkaa kakkulevystä noin 6 x 3 cm:n neliöitä. Koristele halutessasi pekaanipähkinöillä.
Vinkki! Bataatti-browniet säilyvät noin kolme vuorokautta.