Anna kakun tekeytyä muutama päivä ennen kuin tarjoilet sitä.
Englantilainen joulukakku
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa leivinpaperi 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat ja leivinpaperi. Mittaa kaikki hedelmät valmiiksi kippoon.
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit vatkaimella. Lisää siirappi ja munat koko ajan vatkaten. Lisää jauhot ja muut kuivat aineet, sekoita puuhaarukalla. Lisää loput aineet. Sekoita hyvin ja kaada taikina vuokaan.
- Paista 150 asteessa uunin alatasolla noin 1 tunti 10 minuuttia. Jäähdytä kakku vuoassaan. Säilytä folioon käärittynä. Kakku kannattaa leipoa 3-5 päivää ennen joulua ja säilyttää viileässä. Voit myös leipoa kakun hyvissä ajoin ja pakastaa sen.
- Irrota kakku vuoasta. Vaahdota kerma löysäksi sokerin kanssa. Lisää rahka, sekoita ja maista. Levitä kuorrutukseksi kakun päälle. Kakku maistuu myös sellaisenaan ilman kuorrutusta.
Vinkki! Jos paistat kakun 26-senttisessä vuoassa, on paistoaika lyhyempi, 50-60 minuuttia.