Kesällä on valttia valikoida kakkurepertuaariin muutama hyvä ja helppo ohje. Tässä yksi niistä.
Olin kahvikekkereillä ystäväni luona. Hän oli leiponut suussasulavan juustokakun, jonka ohjeen haluan nyt jakaa. Kakku oli niin hyvää, että hotkin sitä synnilliset 3 palaa. Tämän kakun hyvä puoli on, että se kannattaa valmistaa päivää ennen kekkereitä. Viimeistely on helppo hoitaa juuri ennen vieraiden saapumista.
Englantilainen juustokakku
Ainekset
Työvaiheet
- Sotke yhteen keksimurut, voisula ja sokeri. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele massa vuoan pohjalle kakkupohjaksi. Itse käytin 22-senttistä kakkuvuokaa.
- Sotke täyteaineet keskenään huolellisesti ja kaada täyte pohjan päälle vuokaan.
- Paista kakkua uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Pinta ei saa ruskistua. Kakku tuntuu löysältä uunista ottamisen jälkeen, koska se on kuuma.
- Kun kakku on jäähtynyt, vedä reunat irti vuoasta veitsellä. Jätä kakku vuokaan ja anna levätä jääkaapissa yön yli.
- Vaahdota vispikerma ja sokeri. Levitä vuoassa olevan päälle.
- Irrota kakku uudelleen veitsen avulla vuoasta ja liu´uta tarjoiluvadille.
- Kakku maistuu sellaisenaankin, mutta minusta se oli erityisen hyvää raparperihillon ja kypsien persikkalohkojen kanssa.
Vinkki! Kakun kanssa maistuvat lähes mitkä vaan hillot. Hillon tai hyytelön voi levittää myös kakun päälle, kermavaahdon alle.