
Huippuhyvä pullakranssi on gluteeniton, vegaaninen ja tehty jaettavaksi. Pullakranssi leivotaan mantelimaitoon, joten se on myös maidoton.
Gluteeniton mantelipullakranssi
Ainekset
Työvaiheet
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen mantelimaitoon. Vatkaa joukkoon sokeri, psyllium, kardemumma ja suola. Lisää jauhot. Sekoita sähkövatkaimen taikinakoukuilla tasaiseksi taikinaksi. Notkista rasva mikrossa, mutta älä sulata. Lisää rasva taikinaan. Jatka vaivaamista muutama minuutti.
- Älä kohota taikinaa, vaan jatka leipomista saman tien. Ripottele leivinpaperiarkille gluteenittomia jauhoja. Kumoa taikina paperille ja taputtele siitä jauhoja apuna käyttäen arkin kokoinen levy.
- Raasta tai murenna mantelimassa taikinalevylle. Ripottele päälle fariinisokeri, mantelirouhe ja mausteet.
- Kääri taikina tiiviiksi rullaksi. Kiepauta rulla leivinpaperin päällä pieneksi ympyräksi. Nipistä päät yhteen.
- Yhdistä rasvasula ja siirappi. Sivele pulla seoksella saman tien. Leikkaa sitten saksilla kranssin pintaan syviä viiltoja. Taivuta leikattuja paloja varovasti eri suuntiin. Ripottele pinnalle mantelirouhetta.
- Vetäise pulla leivinpaperin avulla pellille. Kohota peittämättä 30–45 minuuttia. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.